Sep 12, 2022
Rate this item
(0 votes)

 

Srbi na jugu zemlje imaju velika imanja, dobre konje, stoku, njive, ali fale im žene. Manjak devojaka na selu primorani su da "prisvajaju" žene koje dolaze iz Albanije. One ne znaju jezik, ali su prinuđene od svoje porodice da predju u Srbiju i udaju se za imućne zemljoposednike. 

Ponekada stižu u Srbiju, pa se predstavljaju mladićima kao na vašaru. Opšte veselje je izbilo kada je došlo 16 devojaka iz Albanije. One se nadaju da će pronaći osobu sa kojom će provesti ostatak života. A muškarci, oni ne mogu da biraju. Da su se mogli oženiti, to bi do sada uradili i ne bi čekali 40-50 godina.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Albanke imaju patrijarhalno ponašanje. Muškarci imaju problema, jer ni jedna žena neće da ostane na selu. Danas postoji i internet, pa mogu razmeniti i fotografije. Njima ne predstavlja problem ni jezička barijera, jer brzo nauče srpski.

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAIAAAAAAAP///yH5BAEAAAAALAAAAAABAAEAAAIBRAA7

Da li je ovo pravo rešenje za manjak žena na selu? Zašto naše devojke ne žele da provedu svoj život na seoksim imanjima? Dok država ne reaguje, neće se ništa promeniti, a sve više i više devojaka albanske nacionalnosti dolaziće u Srbiju u potrazi za brakom i nasledstvom.

 

Tagged under

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

MOŽDA VAS JOŠ BUDE ZANIMALO