FOTO: Printscreen FOTO: Printscreen
Jan 08, 2021
Rate this item
(8 votes)

Dan kada je nebo nad Novim Karlovcima plakalo.

Mala Natalija (1) i Nikola (8) koji su izgubili život u saobraćajnoj nesreći, oplakani su na groblju u Novim Karlovcima. U dva bela sanduka, na vencima beli gerberi, jauci koji odzvanjaju i mrve dušu. Nije bilo prolaznika koji ne bi zastao i poklonio malo vremena ovoj sceni. 

Da podsetimo na ovu nesreću, Milan Ž. (34) je nekako uspeo da sleti kolima sa puta blizu Novih Karlovaca i zakucao se u drvo, dok se sa suprugom i troje dece vraćao sa jednog slavlja u Novom Slankamenu.

Milan i njegova supruga Vanesa (26), su uspeli da prežive. Uprkos teškim povredama, stanje im je stabilizovano. Četvorogodišnji Mateja, nakon stravične nesreće, nekako se izvukao iz automobila i zaustavio jednog traktoristu koji je nadolazio. Potpuno neverovatna situacija. On je prošao samo sa malim udarcem u glavu. I jedini je prošao bez većih povreda. 

9b1

FOTO: Facebook privatna arhiva

 

Celo selo je bilo došlo da isprati dva anđela na večni počinak na mesnom groblju Novi Karlovci, dok su opelo držala ti sveštenika pravoslavne crkve. 

Tužna scena da roditelji nisu mogli prisustvovali sahrani, zbog svojih povreda, a još tužnije je to da su sahrani prisustvovali bake i deke. Ostala rodbina je pomagala oko sahrane. 

Velika nesreća je tada zadesila Nove Karlovce i od tada se nikada nisu povratili. 

Najgore je bilo bakama nastradale dece, koje su se potpuno slomile od žalosti, te su prisutni morali da ih pridržavaju kako se ne bi onesvestile.

U trenutku kada su izneti kovčezi iz kapele granulo je sunce, a mnogi su to nazvali Božjim čudom. Kiša je prestala da pada. Ali suze su i dalje lile sa obraza svih prisutnih. Nije postojala osoba koja nije zaplakala. 

Na sahranu je došlo više od stotinu ljudi, a svi su ispoštovali mere i nosili zaštitne maske.

Pogrebni radnici su takođe delili besplatne maske, kako bi svi bili bezbedni, a sve po pravilima koje je zacrtala država. 

Dok su spuštali sanduke u iskopanu raku, primetile su se suze i kod radnika pogrebne službe, koji su generalno od kamena i ovo im predstavlja posao. 

Mala Natalija i Nikola neće doživeti svoje odrastanje u Novim Karlovcima. Roditelji moraju da izdrže, zbog sina heroja, koji ih je spasao i koji treba da održi uspomenu na svoju sestru i svog brata. 

Izdrži Mateja Neće ti biti lako. Ali, izdrži. Tako ćeš do kraja ostati pravi HEROJ!

 

Tagged under

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

MOŽDA VAS JOŠ BUDE ZANIMALO

Kontakt informacije

  • Agencija Sunshine iz Beograda je vlasnik portala Svakazenazna.com
  • Ovaj portal ne snosi odgovornost za komentare koji se mogu naći na društvenim mrežama.
  • Svi zaposleni su tu volonterski i na taj način razvijaju svoju novinarsku karijeru
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.